Uchwała Nr 60/2009/V
Okręgowej Rady Lekarskiej w Szczecinie
z dnia 21 października 2009r.
w sprawie kwalifikacji usług gastronomicznych
Na podstawie art. 25 pkt 5 ustawy z dnia 17 maja 1989r. o izbach lekarskich (Dz.U. Nr 30, poz. 158,
z późn. zm.), w związku z korzystaniem z usług gastronomicznych w trakcie obrad organów ustawowych i statutowych (Okręgowy Zjazd Lekarzy, posiedzenia Okręgowej Rady Lekarskiej i jej Prezydium, komisje problemowe, spotkania integracyjne, konferencje i szkolenia itp.) Okręgowa Rada Lekarska w Szczecinie uchwala, co następuje:
§ 1.
Kwalifikuje się usługi gastronomiczne związane z zamawianiem posiłków serwowanych w czasie obrad jako poczęstunek niestanowiący działań o charakterze marketingowym, promocyjnym, reprezentacyjnym itp.
§ 2.
Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia, z mocą obowiązującą od dnia 1 stycznia 2009r..
Sekretarz Okręgowej Rady Lekarskiej Przewodniczący Okręgowej Rady Lekarskiej
w Szczecinie w Szczecinie
dr n. med. Ewa Szpindor dr n. med. Mariusz Pietrzak